ΑΓΓΕΙΟ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

<<πίσω

Αγγειοχειρουργικό Τμήμα

Οι παθήσεις των περιφερικών αγγείων αποτελούν ένα ιδιαίτερα αυξανόμενο κεφάλαιο της καθημερινής κλινικής πράξης, καθώς αυξάνονται ραγδαία στην εποχή μας οιδιαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητες.

Το Αγγειοχειρουργικό - Αγγειολογικό Τμήμα της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης στελεχώνεται από ιδιαίτερα έμπειρους και καταρτισμένους αγγειοχειρουργούς που με τη βοήθεια κορυφαίων τεχνικών μέσων, όπως τελευταίας γενιάς συσκευές υπερηχογραφίας (Doppler) και εγχρώμων Triplex και αγγειογράφο, παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Στη διάθεση του Τμήματος είναι επίσης ο υπερσύγχρονος Αξονικός Τομογράφος και ο Μαγνητικός Τομογράφος με δυνατότητα αναίμακτης αγγειογραφίας υψηλής ποιότητας (MDCTA, MRA).

Σε συνδυασμό με την απαράμιλλη εργαστηριακή υποστήριξη στην ανάλυση των βιοχημικών παραμέτρων των αγγειοπαθειών, την συνδρομή υπερσύγχρονης Μ.Ε.Θ. και την εμπειρία του προσωπικού, γίνεται εφικτή η αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων του αρτηριακού, του φλεβικού και του λεμφικού συστήματος των ασθενών σε επείγουσα και εκλεκτική βάση.

Η αντιμετώπιση γίνεται με επεμβάσεις όπως:

- Διαδερμική διάνοιξη και τοποθέτηση stent σε αρτηριακές στενοαποφρακτικές βλάβες (μηριαίες, λαγόνιες, καρωτίδες και νεφρικές αρτηρίες)
- Αντιμετώπιση θωρακικών και κοιλιακών ανευρυσμάτων με τοποθέτηση ενδοαυλικών προθέσεων (stent grafts)
- Αορτικές, αορτολαγόνιες και μηροπεριφερειακές παρακάμψεις (bypass)
- Αρτηριοφλεβικές επικοινωνίες (fistula) σε χρονίως αιμοκαθαιρούμενους ασθενείς.
- Φλεβικές επεμβάσεις κλασσικές ή με τη χρήση καθετήρων laser / ραδιοσυχνοτήτων
- Σκληροθεραπεία αφρού για θεραπεία κιρσών και ευρυαγγειών

Text size:
BioCatAthens
Θεσ/κης:
2310 372 600