Μαιευτικό Τμήμα

Βιοκλινική Θεσσαλονίκης

Η Βιοκλινική Θεσσαλονίκης συνδυάζει τη μακρόχρονη εμπειρία των μαιών μας με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις εκμαίευσης στη Θεσσαλονίκη. Η Κλινική διαθέτει Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών 4 θέσεων, ιατρική κάλυψη με 24ωρη εφημερία ειδικών ιατρών (γυναικολόγος, παιδίατρος-νεογνολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος, χειρουργός, αναισθησιολόγος, και εντατικολόγος), υποστήριξη από πλήρες Διαγνωστικό  και Απεικονιστικό Τμήμα  (αξονικός 64 τομών, μαγνητικός τομογράφος, μικροβιολογικό εργαστήριο κλπ). Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Ασθενοφόρο.

Στην καρδιά της πόλης, με εύκολη πρόσβαση και κοντά σε όλες τις ευκολίες, προσπαθούμε να έχετε τις καλύτερες υπηρεσίες τη σημαντική αυτή στιγμή, ενώ  με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα τοκετών και καισαρικών τομών καθιστούμε τις εξαιρετικές υπηρεσίες της Βιοκλινικής προσιτές σε όλους.


Αίθουσες Τοκετών

Δύο όροφοι καλύπτουν όλα τα στάδια του τοκετού από την εισαγωγή της επιτόκου έως  την γέννηση του βρέφους. Οι Αίθουσες Τοκετών βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο (6ος όροφος) με αίθουσα διεξαγωγής και επεμβατικού τοκετού όταν υπάρχει ανάγκη, αλλά και σε άμεση επικοινωνία με το Χειρουργείο και τη Μ.Ε.Θ. Οι Αίθουσες Τοκετών υποστηρίζονται από μονάδα καρδιοτοκογραφίας με τελευταίου τύπου κεντρικό σταθμό παρακολούθησης των επιτόκων καθώς και ασύρματη δικτύωση (σύστημα monica).

Η παραλαβή των επιτόκων διαθέτει 5 Μαιευτικές Αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες για την διεξαγωγή φυσιολογικού τοκετού και δύο δωμάτια του εναλλακτικού τοκετού «σαν στο Σπίτι». Η φροντίδα των επιτόκων βασίζεται σε πιστοποιημένες διαδικασίες και ιατρικά πρωτόκολλα που εγγυώνται την ασφαλή και ποιοτική υποστήριξη και κάλυψη του τοκετού. Τόσο ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό, με γνώση και εμπειρία φροντίζουν, συμβουλεύουν και υποστηρίζουν τις μητέρες να υποδεχτούν με ηρεμία και ασφάλεια το μωρό τους.

Μετά την ανάνηψη των λεχωΐδων, συνεχίζεται η παρακολούθηση μετά τον τοκετό και πραγματοποιείται ο πρώτος Μητρικός Θηλασμός


Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών - Φωτοθεραπεία

Η Βιοκλινική Θεσσαλονίκης  διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών 2ου επιπέδου με εξειδικευμένο προσωπικό. Σε περίπτωση που  απαιτηθεί  ιδιαίτερη παρακολούθηση του νεογνού, η κλινική διαθέτει τέσσερις θερμοκοιτίδες με παροχή οξυγόνου και συνεχές monitoring. Εφόσον απαιτηθεί περαιτέρω εντατική νοσηλεία (3ου επιπέδου), μετά από τη σταθεροποίηση της κατάστασης του νεογνού, γίνεται άμεση μεταφορά με ειδική θερμοκοιτίδα και το ασθενοφόρο της κλινικής σε ειδική μονάδα με τη συνοδεία του νεογνολόγου.

Η κλινική έχει τη δυνατότητα φωτοθεραπείας για τα νεογνά με νεογνικό ίκτερο.


Πρωτοποριακά προγράμματα

Βιοκλινική Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη κλινική που εφαρμόζει τα πρωτοποριακά προγράμματα (Α) φυσιολογικών τοκετών μίας ή δύο ημερών και (Β) καισαρικών τομών 3 και 4 ημερών, μειώνοντας σημαντικά το κόστος της γέννας. Βασικό ρόλο σε αυτά παίζει η υποστήριξη που παρέχει στη λεχωίδα ομάδα έμπειρων μαιών, μετά από την επιστροφή στην οικία της.


Μία νέα υπηρεσία συμπληρώνει τα προγράμματα της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ (Αίθουσα «ΕΛΕΥΘΩ»): ΤΟΚΕΤΟΣ όπως σε Οικιακό Περιβάλλον (ή Τοκετός σαν στο Σπίτι)

Η Φιλοσοφία του προγράμματος:
Η Βιοκλινική Θεσσαλονίκης για μία ακόμα φορά πρωτοπορεί στο μαιευτικό τμήμα, και εισάγει τον ΤΟΚΕΤΟ σε ΟΙΚΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. H κεντρική ιδέα πίσω από τον τοκετό αυτό, είναι η γυναίκα να αισθάνεται σαν να γεννάει στο σπίτι της, αλλά με την ασφάλεια και τη διακριτική παρακολούθηση μίας πλήρως οργανωμένης γενικής κλινικής. Αφορά Φυσιολογικό Τοκετό, κατά τον οποίο η λεχωίδα παραμένει στην κλινική για 24 ώρες μετά τον τοκετό. Γεννάει και παραμένει στο δωμάτιο όπου έγινε ο τοκετός μαζί με το νεογνό (rooming in). Ο τοκετός και η διαμονή γίνονται στο ίδιο ειδικό κρεβάτι, σε χώρο με διακόσμηση οικίας, η οποία μάλιστα μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του ζεύγους. Ο χώρος αυτός είναι απομονωμένος από το υπόλοιπο μαιευτικό και διαθέτει και ειδικό σαλονάκι για τους συγγενείς και φίλους.

Πλεονεκτήματα:

  • Η γυναίκα και κατ’ επέκταση το ζεύγος, έχει  την αίσθηση ότι βρίσκεται σε οικιακό περιβάλλον και όχι σε κλινική.
  • Το νεογνό παραμένει κοντά στους γονείς όσο διάστημα διαρκεί η παραμονή στο δωμάτιο
  • Υπάρχει η ασφάλεια της κλινικής για οτιδήποτε επείγον τύχει, αλλά και η διακριτική παρουσία μαιών και ιατρών
  • Μπορεί να έχει κοντά της το σύντροφό της, αλλά και συγγενείς και φίλους και μάλιστα σε χωριστό δωμάτιο σε περίπτωση που επιθυμεί να μείνει μόνη (πχ για θηλασμό)
  • Μπορεί να κινείται άνετα και να μην είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Σε αυτό βοηθάει και η χρήση του πρωτοποριακού ασύρματου καρδιοτο-κογράφου Monica

Επισκεφθείτε μας πριν από τον τοκετό σας, για να ξεναγηθείτε στους χώρους μας, να γνωρίσετε το έμπειρο προσωπικό που θα είναι δίπλα σας, να πάρετε πολύτιμες πρακτικές πληροφορίες για τη διαδικασία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό και να ενημερωθείτε για τις μοναδικές παροχές της Βιοκλινική Θεσσαλονίκης

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Μαιευτικό Τμήμα της Βιοκλινική Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310-372 740 και 739.

Προετοιμασία Τοκετού | Τι χρειάζεστε

Οι Βιοκλινικές συνεργάζονται και με τον
Ε.Ο.Π.Υ.Υ.