Αγγειοχειρουργικό Τμήμα

Η Αγγειοχειρουργική αποτελεί ανεξάρτητη αυτοτελή ειδικότητα της ιατρικής, που ασχολείται με τις παθήσεις των αγγείων, δηλαδή των αρτηριών, των φλεβών και των λεμφαγγείων, εκτός από τα αγγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου που αφορούν την καρδιολογία – καρδιοχειρουργική και νευροχειρουργική αντίστοιχα.

Το Αγγειοχειρουργικό - Αγγειολογικό τμήμα της Βιοκλινικής Αθηνών, βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία, παρέχοντας άρτια προσέγγιση, διάγνωση και θεραπεία στον αγγειακό ασθενή.

Λειτουργεί Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο και 24ωρη κάλυψη εκτάκτων περιστατικών, από καταξιωμένους Αγγειοχειρουργούς, με την υποστήριξη πλήρως εξοπλισμένων τμημάτων αγγειακών υπερήχων (triplex), κλασσικής ψηφιακής αγγειογραφίας, αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας- αγγειογραφίας.

Σε συνεργασία με το Βιοπαθολογικό-Αιματολογικό εργαστήριο νοσηλεύονται και διερευνώνται περιστατικά φλεβικών θρομβώσεων και φλεβικών ελκών κάτω άκρων, ενώ αντιμετωπίζονται και παρακολουθούνται ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και περιφερική αγγειοπάθεια (διαβητικό πόδι).

Στις νοσηλευτικές πτέρυγες, έμπειρο εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό στέκεται δίπλα στον ασθενή, ενώ υπάρχει συνεργασία με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και   δυνατότητα υποστήριξης από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, παρέχοντας με τον αρτιότερο τρόπο ιατρική φροντίδα και ασφάλεια.

Στην ειδικά σχεδιασμένη χειρουργική αίθουσα διενεργούνται κλασσικές αγγειοχειρουργικές και ενδαγγειακές επεμβάσεις για κάθε αγγειακή νόσο. Ενδεικτικά αναφέρονται οι συχνότερες:

  •     Θεραπεία κιρσών κάτω άκρων με κλασσική εκτομή ή εφαρμογή ενδαυλικού laser.
  •     Αποκατάσταση  ανευρυσμάτων κοιλιακής και θωρακικής αορτής είτε με κλασσική είτε με ενδαυλική τοποθέτηση stent/μοσχευμάτων.
  •     Χειρουργική αποκατάσταση στένωσης καρωτίδας και σε επιλεγμένες περιπτώσεις διαδερμική αγγειοπλαστική με τοποθέτηση stent.
  •     Χειρουργικές επεμβάσεις επαναιμάτωσης των κάτω άκρων (by pass).
  •     Διαδερμικές αγγειοπλαστικές περιφερικών και σπλαγχνικών αρτηριών με τοποθέτηση stent.
  •     Δημιουργία αρτηριοφλεβικής επικοινωνίας (fistula) και τοποθετήσεις μόνιμων φλεβικών καθετήρων σε ασθενείς που βρίσκονται σε τεχνητό νεφρό.

Το Αγγειοχειρουργικό τμήμα της Βιοκλινικής Αθηνών ακολουθώντας την σύγχρονη ιατρική τεχνολογία που εξελίσσεται αλματωδώς, εφαρμόζοντας με απόλυτη επιτυχία τα επιτεύγματά της και σεβόμενο τις αρχές της αγγειακής χειρουργικής, παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της σύγχρονης πραγματικότητας.


Επιστημονικός Υπεύθυνος Αγγειοχειρουργικού Τμήματος: Παύλος Βακαλόπουλος

Επιστροφή

Οι Βιοκλινικές συνεργάζονται και με τον
Ε.Ο.Π.Υ.Υ.