Τμήμα Ω.Ρ.Λ.

Η Ωτορινολαρυγγολογία ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων των αυτιών, της μύτης, του λάρυγγα και όλων των προβλημάτων υγείας στην περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου, σε παιδιά και ενήλικες.

Τα τελευταία χρόνια η ΩΡΛ ειδικότητά αλλάζει με αλματώδεις ρυθμούς. Οι νέες τεχνολογίες εισήγαγαν την ενδοσκοπική χειρουργική της μύτης και των παραρρινίων κόλπων και βελτίωσαν τη μικροχειρουργική του αυτιού και του λάρυγγα. Ταυτόχρονα έδωσαν νέα διάσταση στην αισθητική χειρουργική της μύτης (ρινοπλαστική), στη χειρουργική των σιελογόνων αδένων και των χειρουργικών τεχνικών της κεφαλής και του τραχήλου.

Οι Βιοκλινικές, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες της Ωτορινολαρυγγολογίας, δημιούργησαν ΩΡΛ τμήματα με τις πιο εξελιγμένες διεθνείς προδιαγραφές. Διαθέτει υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τόσο στο εξωτερικό ιατρείο όσο και στο χειρουργείο και άρτια εκπαιδευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


Α. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.
Το εξωτερικό ΩΡΛ ιατρείο λειτουργεί καθημερινά και πραγματοποιούνται τα ακόλουθα:
• Κλινική ΩΡΛ εξέταση
• Εξέταση με μικροσκόπιο
• Ενδοσκόπηση ώτων, ρινός, ρινοφάρυγγα, φάρυγγα, λάρυγγα με εύκαμπτα και άκαμπτα ενδοσκόπια
• Video καταγραφή ενδοσκοπικών δεδομένων
• Ακοομέτρηση, έλεγχος ακοής - βαρηκοΐας
• Τυμπανομετρία
• Προσδιορισμός ηχητικών αντανακλαστικών
• Θεραπεία ιλίγγου
• Θεραπεία ιλίγγου θέσεως
• Θεραπεία αιφνίδιας βαρηκοΐας
• Έλεγχος και θεραπεία ρινορραγίας

 


Β. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.

Όλες οι ΩΡΛ εγχειρήσεις γίνονται με τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της ενδοσκοπικής χειρουργικής και της μικροχειρουργικής με τη βοήθεια των Laser.

Ενδοσκοπική χειρουργική
Χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για την αποτελεσματική θεραπεία της ιγμορίτιδας και όλων των φλεγμονών της μύτης και των παραρρινίων κόλπων. Με την ενδοσκοπική χειρουργική αφαιρούνται ριζικά και οι πολύποδες της μύτης.

Πλαστική ρινικού διαφράγματος

Είναι η γνωστή εγχείρηση του διαφράγματος, το οποίο όταν είναι στραβό είτε εκ γενετής είτε από τραυματισμούς εμποδίζει τη μύτη να αναπνέει σωστά.

Ρινοπλαστική

Χαρακτηρίζεται σαν η πιο δημοφιλής και ίσως η δυσκολότερη αισθητική επέμβαση. Η εξειδίκευσή μας στη μικροχειρουργική και τα Laser και η μεγάλη μας εμπειρία, μας δίνει τη δυνατότητα να επιτυγχάνουμε με τη μεγαλύτερη ακρίβεια το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακόμη και στις μεγάλες και δύσκολες μύτες. Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την πλαστική του ρινικού διαφράγματος.

Φωνομικροχειρουργική

Είναι η τελευταία λέξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στη χειρουργική του λάρυγγα και ιδίως των φωνητικών χορδών. Με τη μέθοδο αυτή θεραπεύουμε πολύποδες, κύστεις, οζίδια, κοκκιώματα, θηλώματα, λευκοπλακία, οίδημα, πολυποειδή εκφύλιση, αιμαγγειώματα και μικρούς όγκους του λάρυγγα.

Εγχείρηση ροχαλητού

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία του ροχαλητού σήμερα γίνεται με Laser ή ραδιοσυχνότητες.

Παρωτιδεκτομή - Χειρουργική σιελογόνων αδένων

Για να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα εφαρμόζουμε τις αρχές της μικροχειρουργικής μεγεθύνοντας το χειρουργικό πεδίο και χρησιμοποιούμε ειδικό μηχάνημα αναγνώρισης και παρακολούθησης του προσωπικού νεύρου. Στο τέλος γίνεται πλαστική αποκατάσταση της περιοχής για διατήρηση της συμμετρίας του προσώπου.

Αμυγδαλεκτομή

Εφαρμόζουμε ειδική τεχνική για να μην έχουμε αιμορραγίες και ελαχιστοποιούμε το μετεγχειρητικό πόνο.

Τυμπανοπλαστική

Είναι μικροχειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσουμε τις παθήσεις του τυμπάνου στο αυτί, με άριστα αποτελέσματα.

Εγχείρηση χρόνιας ωτίτιδας

Γίνεται για να θεραπεύσουμε όλες τις μορφές της χρόνιας ωτίτιδας και το χολοστεάτωμα, που καταστρέφει το αυτί.

Εγχείρηση ωτοσκλήρυνσης

Είναι πολύ εξειδικευμένη μικροχειρουργική επέμβαση, που χρειάζεται απόλυτη ακρίβεια χειρισμών και ειδικές ικανότητες από το χειρουργό. Η επιτυχία της επέμβασης στην κλινική μας είναι σχεδόν πάντα εξασφαλισμένη στο 100%.

Χειρουργική θεραπεία όγκων κεφαλής, λάρυγγα και τραχήλου και πλαστική αποκατάσταση της περιοχής.

Επιστροφή

Οι Βιοκλινικές συνεργάζονται και με τον
Ε.Ο.Π.Υ.Υ.