fbpx
ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ :   ΑΘΗΝΑ  210 6962600, ΠΕΙΡΑΙΑΣ  210 4582200, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2310 372600
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ! 14 501
Loading...

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Καρδιολόγος

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 29-9-1971. Τελείωσα το Λύκειο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Διαμένω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Έχω εισαχθεί στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από πανελλαδικές εξετάσεις, το Πανεπιστημιακό έτος 1990-1991.

Ο Πατέρας μου είναι Καθηγητής Καρδιολογίας του Α.Π.Θ., η Μητέρα μου είναι Ιατρός Μικροβιολόγος, ενώ ο Αδελφός μου είναι Περιοδοντολόγος. Είμαι παντρεμένος από το 2004. Η σύζυγος μου είναι καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας.

Υπηρέτησα στο Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Ιερισσού Χαλκιδικής από 26/5/1997 μέχρι 20/11/1998. Κατά τη διάρκεια της εκεί υπηρεσίας μου οργάνωσα επιστημονική εκδήλωση για το κοινό της πόλης της Ιερισσού, σε συνεργασία με τη Β΄ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του ΑΠΘ. Επίσης με δική μου πρωτοβουλία έγιναν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία και Λύκεια της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας από Νοέμβριο 1998 μέχρι το Μάιο 2000 υπηρέτησα ως οπλίτης Ιατρός σε μάχιμες μονάδες στο Λιτόχωρο Πιερίας και στον Έβρο, ενώ από 20/10/99 μέχρι της απολύσεως μου εργάστηκα στην Καρδιολογική Κλινική του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ως εσωτερικός βοηθός.

Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Ιούλιο του 2002 ασκήθηκα στην Εσωτερική Παθολογία στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης (Διευθυντής ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζιάκας).

Από το Σεπτέμβριο του 2002 μέχρι το Νοέμβριο του 2004 υπήρξα άμισθος επιστημονικός συνεργάτης στη Β΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Διεθυντής ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Λευκός) για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής με θέμα «Ανοσιακοί μηχανισμοί στη Διατατική Μυοκαρδιοπάθεια» (Επιβλέπουσα Καθηγήτρια η κ Π. Μπούρα). Η υποστήριξη της διατριβής έγινε στις 29 Ιουνίου 2009 με άριστα.
Από το Νοέμβριο 2004 μέχρι το Νοέμβριο 2008 ασκήθηκα στην Καρδιολογία στο Καρδιολογικό τμήμα της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Διευθύντρια η Καθηγήτρια Παθολογίας κ. Μαρία Ραπτοπούλου-Γιγή). Το Φεβρουάριο του 2009 έλαβα τον τίτλο της Καρδιολογίας.

Από τον Ιανουάριο 2007 μέχρι και το Μάιο 2007 εργάστηκα, στα πλαίσια της ειδικότητας της Καρδιολογίας, με απόσπαση, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (Διευθυντής ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Παρχαρίδης), ενώ για 3 μήνες ( Ιούνιος 2007 – Αύγουστος 2007) εργάστηκα στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΑΧΕΠΑ (Διευθυντής ο Καθηγητής κ. Παπακωνσταντίνου).
Από τον Ιούνιο του 2009 είμαι άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Β’ καρδιολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Διευθυντής ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Σακαντάμης).

Από τον Οκτώμβριο του 2009 έως τον Ιανουάριο 2011 έζησα στο Λονδίνο και μετεκπαιδεύτηκα ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα υπερηχογραφίας του νοσοκομείου Hammersmith στις νέες υπερηχογραφικές τεχνικές, στην ηχοκαρδιογραφία αντίθεσης (contrast echocardiography), σην δυναμική υπερηχογραφία (stress echocardiography, stress echo) και στο διοισοφάγειο υπερηχογράφημα, με διευθυντή τον Καθηγητή Πέτρο Νιχογιαννόπουλο (Research Clinical Fellow of Echo cardiology Department, Hammersmith Hospital, Imperial College Trust, London, United Kingdom).

Από τον Φεβρουάριο του 2011 εργάστηκα στο διαγνωστικό κέντρο του ομίλου Βιοιατρικής, στο υποκατάστημα της Βας.Όλγας 154 όπου εκτελούσα αναίμακτες διαγνωστικές εξετάσεις (ηχοκαρδιογράφημα καρδιάς, δοκιμασία κόπωσης, holter πίεσης και ρυθμού) και στο υποκατάστημα της Ερμού 53 για την πραγματοποίηση σπινθηρογραφήματος μυοκαρδίου με θάλλιο. Την τελευταία τριετία εργάζομαι στην Βιοκλινική θεσσαλονίκης ως υπεύθυνος καρδιολόγος της κλινικής.

Διατηρώ το ιατρείο μου στο κέντρο της πόλης (Μορκεντάου 8).

Έχω πτυχία Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Είμαι μέλος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Ανοσολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Εuropean Αssociation of Εchocardiography.

Είμαι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, Αθηρολογία. Είμαι πρόεδρος της ομάδας εργασίας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος.

Πήρα μέρος σε περισσότερα από 100 Ιατρικά Συνέδρια στην ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων: στα περισσότερα Μετεκπαιδευτικά σεμινάρια της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, 1ο – 12ο Συνέδριο της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, 4ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Αρτηριακής Υπέρτασης της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Αρτηριακής Υπέρτασης της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνέδριο «Αρτηριακή Υπέρταση 2000» της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , 18th Scientific Meeting of the European Society of Hypertension, 22nd Scientific Meeting of the International Society of Hypertension 2008 (Berlin), σεμινάρια ηχοκαρδιογραφίας στο νοσοκομείο Hammersmith, Λονδίνο, του καθηγητή Πέτρου Νιχογιαννόπουλου 2010, 2011.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1. Προφορικές ανακοινώσεις ή πόστερ:
α) 73 στην Ελλάδα
β) 26 στο εξωτερικό
2. Δημοσιεύσεις:
α) 45 σε ελληνικά περιοδικά
β) 12 σε περιοδικά του εξωτερικού
3. Μέλος οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων: σε 9 συνέδρια στην Ελλάδα
4. Συμμετοχή σε πολυκεντρικές μελέτες : 2
5. Εισηγητής σε ελληνικά συνέδρια : 35

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αρθρογραφία Ιατρού

2018-05-09T13:31:57+00:00