fbpx
ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ :   ΑΘΗΝΑ  210 6962600, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2310 372600
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ! 14 501
Loading...

ΛΙΑΚΟΥ ΧΡ. ΕΛΕΝΗ

Ειδικός Νεφρολόγος

Επιστημονικά υπεύθυνη Β ΜΤΝ Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης ( από τον 03/2011).

Υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημιακής  Νεφρολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

Άμισθη Επιστημονική συνεργάτης Πανεπιστημιακής  Νεφρολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

Απόκτηση τίτλου ειδικότητας Νεφρολογίας 02/2010 στην Πανεπιστημιακή Νεφρολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Γ.Ν Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο.

Σημαντικό επιστημονικό έργο με ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και δημοσιεύσεις εργασιών σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Μέλος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαικής Νεφρολογικής εταιρείας. ( ERA-EDTA).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απόφοιτος Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Τρικάλων 1992 με γενικό βαθμό 19 και 6/9. 

ΣΠΟΥΔΕΣ:

Εισαγωγή στο τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1993 μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων εξετάσεων. Αποφοίτηση στις 2 Δεκεμβρίου 1999 με τελικό βαθμό «ΚΑΛΩΣ» 6,46. 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ: 

24/04/2000-23/04/2001: Υποχρεωτική Υπηρεσία Υπαίθρου, Περιφερικό ιατρείο Προδρόμου –Κ.Υ Πύλης Τρικάλων

24/04/2001-23/04/2002: Παράταση θητείας για 2 εξάμηνα

Κατά το χρονικό διάστημα της υπηρεσίας υπαίθρου, εκτός από τις υπηρεσίες μου ως ιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Περιφερικό Ιατρείο και στο Κ.Υ., διετέλεσα  ελεγκτής ιατρός στον Οργανισμό Περίθαλψης και Ασφάλισης Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ)  και στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης (Ο.Γ.Α), και συμμετείχα στην Επιτροπή Υγειονομικής εξέτασης των υποψηφίων για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2000-2001.

Επίσης, από 22/01/2001 έως και 30/06/2001 εκτέλεσα καθήκοντα βοηθού νομιάτρου.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ: 

24/1/2000 – 23/4/2000:
Τρίμηνη εκπαίδευση ως ειδικευόμενη ιατρός στα εξωτερικά  ιατρεία της Παθολογική, Χειρουργικής και Καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, στα πλαίσια της εκπαίδευσης η οποία προηγείται της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου. 

3/6/2002 – 2/3/2004:
Ειδικευόμενη στη Γενική Παθολογία Α΄ Παθολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων 

9/1/2006 – 8/1/2010:
Ειδικευόμενη στη Νεφρολογία Νεφρολογική Κλινική του Α.Π.Θ.,  Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο 

ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ:

17 Φεβρουαρίου 2010 μετά από εξετάσεις , απόκτηση τίτλου της Ιατρικής Ειδικότητας της Νεφρολογίας.

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ:

01/2000-04/2002:
Υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου, Περιφερικό ιατρείο Προδρόμου – Κ.Υ Πύλης Τρικάλων.

06/2002-04/2004:
Ειδικευόμενη στην Παθολογία Α΄ Παθολογική κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

09/2004-05/2005:
Εργασία ως καθηγήτρια ιατρός στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.),   Ιδιωτικό Τ.Ε.Ε, Αναπτυξιακή εκπαιδευτική Τρικάλων.

01/2006-01/2010:
Ειδικευόμενη στη Νεφρολογία Νεφρολογική κλινική του Α.Π.Θ,  Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο

04/2010 – 09/2010:    Εργασία ως ειδικός νεφρολόγος στη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης «ΑΛΦΑ ΝΕΦΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ» Θεσσαλονίκης.

10/2010- 28/02/2011: Εργασία ως ειδικός νεφρολόγος στη μονάδα τεχνητού νεφρού στη «ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ» Θεσσαλονίκης

01/03/2011ΣΗΜΕΡΑ : Επιστημονικός υπεύθυνος Β’ μονάδας τεχνητού νεφρού «ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ» Θεσσαλονίκης.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Συμμετείχα στη διοργάνωση, διεξαγωγή και συγγραφή εργασιών οι οποίες ανακοινώθηκαν σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Παρακολούθησα ελληνικά  και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΑΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ  ( ΙΟΥΝΙΟΣ 2012)

Επιστημονική συνεργάτης Πανεπιστημιακής Νεφρολογικής κλινικής ΑΠΘ από τον 06/2014.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων συμμετείχα ενεργά στην τέλεση τακτικών μαθημάτων τα οποία διοργανώνονταν από την Επιτροπή Εκπαίδευσης του νοσοκομείου.

Εργάσθηκα ως καθηγήτρια ιατρός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο ιδιωτικό Τ.Ε.Ε Αναπτυξιακή εκπαιδευτική Τρικάλων όπου δίδαξα αρχές διαιτολογίας και υγιεινής σε μαθητές Λυκείου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου  στη Νεφρολογική Κλινική του Α.Π.Θ., του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» ως ειδικευόμενη ιατρός, συμμετείχα ενεργά στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής του 3ου, 5ου και 6ου έτους. Στις αρμοδιότητές μου συμπεριλαμβάνονταν η διεξαγωγή θεωρητικών μαθημάτων Γενικής Παθολογίας και Νεφρολογίας στο θάλαμο, όπως και η εκπαίδευση των φοιτητών σε πρακτικά θέματα της Νεφρολογίας. Επίσης, συμμετείχα ενεργά στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της κλινικής, με μαθήματα Νεφρολογίας καθώς και με παρουσίαση περιστατικών. Το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νεφρολογικής κλινικής περιλαμβάνει μαθήματα τα οποία διεξάγονται κανονικά κάθε 15 ημέρες και απευθύνονται στους ειδικευόμενους της Νεφρολογικής κλινικής.

ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

2002-2004:

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Γ.Ν.Τρικάλων εκπαιδεύτηκα στην αντιμετώπιση ασθενών με πολλαπλά παθολογικά νοσήματα, κυρίως όμως απέκτησα εμπειρία στην άμεση διευθέτηση και αντιμετώπιση επειγόντων καταστάσεων και ασθενών με ποικιλία παθολογικών, καρδιολογικών και νευρολογικών προβλημάτων,  οι οποίοι προσέρχονταν στις καθημερινές γενικές εφημερίες του Νοσοκομείου.

2006-2009:

Σημαντική κλινική εμπειρία απέκτησα κατά την ειδίκευσή μου στη Νεφρολογία στη Νεφρολογική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για κλινική η οποία αποτελείται από ξεχωριστό τμήμα περίθαλψης ασθενών με νεφρολογικά νοσήματα, τμήμα εξωτερικών νεφρολογικών ιατρείων, το οποίο λειτουργεί σχεδόν καθημερινά, τμήμα εξωτερικών ιατρείων για μεταμοσχευμένους ασθενείς, μονάδα περιτοναϊκής κάθαρσης και μονάδα τεχνητού νεφρού, στην οποία εφαρμόζονται όλες οι μέθοδοι διαλείπουσας και συνεχούς αιμοκάθαρσης οξέων και χρόνιων περιστατικών, όπως και μέθοδοι πλασμαφαίρεσης και συνεχούς αιμοδιαδιήθησης για την υποστήριξη ασθενών προς ηπατική μεταμόσχευση.

Κατά την τεταρτοετή εκπαίδευσή μου, ασχολήθηκα αρχικά με την διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση και παρακολούθηση ασθενών με πρωτοπαθή και δευτεροπαθή σπειραματικά νοσήματα, όπως και με τη συντηρητική αντιμετώπιση ασθενών σε προ-τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας. Λόγω του μεγάλου αριθμού των νεφρικών βιοψιών που γίνονται στην κλινική, καθώς και των  τακτικών συγκεντρώσεων της κλινικής με τους ιατρούς του Παθολογοανατομικού τμήματος απέκτησα ιδιαίτερη εμπειρία στη διενέργεια βιοψίας νεφρού, όπως και στην ερμηνεία των ιστολογικών ευρημάτων του οπτικού μικροσκοπίου, και των ευρημάτων ανοσοϊστοχημείας και ανοσοφθορισμού.

Επίσης, λόγω της στενής συνεργασίας της κλινικής με τις Παθολογικές και Ρευματολογικές κλινικές απέκτησα ιδιαίτερη εμπειρία στη διάγνωση και αντιμετώπιση συστηματικών και ανοσολογικών νοσημάτων με νεφρική συμμετοχή. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, λόγω της ύπαρξης τριών Γυναικολογικών-Μαιευτικών κλινικών, συχνά κλήθηκα να αντιμετωπίσω επείγουσες καταστάσεις προεκλαμψίας, εκλαμψίας, συνδρόμου υπερδιέγερσης ωοθηκών, και οξείας νεφρικής ανεπάρκειας σχετιζόμενης με την εγκυμοσύνη.

Για χρονικό διάστημα 2 ετών  ανέλαβα την πλήρη προετοιμασία ασθενών για μεταμόσχευση από συγγενή ζώντα δότη ή για την ένταξή τους στη λίστα από πτωματικό δότη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ).

Μετά τη μεταμόσχευση νεφρού, συμμετείχα στην παρακολούθηση των ασθενών και κυρίως στην αντιμετώπιση περιστατικών οξείας και χρόνιας απόρριψης.

Στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού της κλινικής είχα την ευκαιρία να εκπαιδευτώ στις μεθόδους αιμοκάθαρσης και στην αντιμετώπιση οξείας νεφρικής ανεπάρκειας σε Παθολογικές και Χειρουργικές κλινικές και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού επίσης είχα την επίβλεψη και περιορισμένου αριθμού παιδιατρικών ασθενών, που βρίσκονταν σε χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση, ή περιπτώσεων οξείας νεφρικής ανεπάρκειας όταν χρειαζόταν υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας, πάντα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ιατρούς της εκάστοτε Παιδιατρικής κλινικής.  Απέκτησα ιδιαίτερη εμπειρία στην εφαρμογή ειδικών μεθόδων περιοδικής και συνεχούς αιμοκάθαρσης, κυρίως σε ασθενείς που νοσηλευόταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (συνεχής αιμοδιαδιήθηση PRISMA και υποστήριξη ασθενών προς ηπατική μεταμόσχευση PRISMA-M.A.R.S).

Τέλος στο τμήμα Συνεχούς Φορητής Περιτοναϊκής Κάθαρσης (ΣΦΠΚ) εκπαιδεύτηκα και απέκτησα εμπειρία στην εφαρμογή της μεθόδου και στα οξέα και χρόνια προβλήματα των ασθενών που υποβάλλονται σε αυτή.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Άριστη γνώση αγγλικών με πτυχίο Proficiency of Cambridge Ιούνιος 2002 

ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ

Άριστη γνώση χρήσης Η/Υ με πτυχίο E.C.D.L (EUROPEAN  COMPUTER DRIVING LICENCE) : Βασικές Έννοιες Πληροφορικής , Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων , Επεξεργασία κειμένου , Υπολογιστικά φύλλα , Βάσεις Δεδομένων, Παρουσιάσεις , Πληροφορίες και επικοινωνίες.

 ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ –ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

( ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ :2, ΗΜΕΡΙΔΕΣ :7 , ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: 2, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ :1, ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ :9 , ΣΥΜΠΟΣΙΑ/FORUM : 4)      

  1. « Σύγχρονη αντιμετώπιση ασθενών με παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα : παρουσίαση και συζήτηση ενδιαφερόντων περιστατικών». Σεμινάριο, Μέτσοβο, 2001
  1. Ημερίδα για τους αυξητικούς αιμοποιητικούς παράγοντες υπό την αιγίδα του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Λάρισας. Λάρισα, 29-11-2002
  1. Ημερίδα: «Παιδί-Έφηβος-Ψυχική Υγεία». Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ) (Παρ/μα Θεσσαλίας). Καρδίτσα 15 Νοεμβρίου 2003.
  1. Ημερίδα: « Επίκαιρα Παιδιατρικά Θέματα». Παιδιατρική κλινική Γ.Ν. Καρδίτσας. Καρδίτσα 15 Νοεμβρίου 2003.
  1. Ημέρες Πνευμονολογίας 2004. Σεμινάριο Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Λάρισας. Τρίκαλα, 2004
  1. 1ο Εφαρμοσμένο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία Χαλκιδική Porto Carras, 30-31/5/2006
  1. 1o Eκπαιδευτικό Σεμινάριο Νεφρολογίας. Αθήνα, 4-8 /3/2007.
  1. Λοιμώξεις και Νεφρός Σάμος 31/05-02/06 2007
  1. «Τι νεότερο στη Νευρογενή δυσλειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού»  2η  Διακλινική ημερίδα Α’ Ουρολογική κλινική Νοσοκομείου «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», Α’ Νευρολογική κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Ιανουάριος 2008.
  1. XLV ERA-EDTA Congress Stockholm Sweden 2008
  1. 1η Κοινή ημερίδα Ουρολόγων και Παθολογοανατόμων : «Ογκόμορφες εξερασίες προστάτη αδένα και νεφρού. Κοινοί προβληματισμοί Ουρολόγων και Παθολογοανατόμων» Θεσσαλονίκη Ιανουάριος 2009.
  1. XLVI ERA-EDTA Congress- WCN XX Milan Italy 22-26/05 2009
  1. 7Ο Μακεδονικό Ουρολογικό Συμπόσιο. Θεσσαλονίκη Νοέμβριος 2009.
  1. Επιστημονική ημερίδα: «Καρκίνος του Όρχεως –Διερεύνηση-Θεραπεία-Προβληματισμοί». Ακτινολογικό εργαστήριο του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου , Β’ Ουρολογική Κλινική Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη Δεκέμβριος 2009
  1. 5Ο Συμπόσιο Μεταμοσχεύσεων . Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ 28-29 Μαΐου 2010.
  1. 10η Ημερίδα« Επίκαιρα Παιδιατρικά Θέματα». Παιδιατρική κλινική Γ.Ν. Καρδίτσας. 16 Οκτωβρίου 2010.   .
  1. XLVIΙΙ ERA-EDTA Congress Prague Ιούνιος 23-26 2011 
  1. 10th BANTAO Congress October 13th – 15th, 2011  Sani Beach Hotel,  Chalkidiki, Greece. 
  1. ΧLIX ERA-EDTA Congress Paris Μάιος 24-27/05    
  1. 18 th Renal Forum Budapest June 2012 
  1. 19 th Renal Forum Madrid October 2013
  1. 15th Congress of the International Society of Peritoneal Dialysis-07 – 10 September 2014 / Spain, Madrid 
  1. 52nd ERA-EDTA Congress London Μάιος   28-31 /05
  1. 12th European Peritoneal Dialysis Meeting – ‘Knowledge in PD is the Key’ 2-5 Oct 2015, Krakow, Poland
  1. 4th ELPAT Congress 22-25 April, 2016, Rome Italy. 

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (2)

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  2.  ERA-EDTA 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ) 

  1. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ : 15  
  1. ΠΛΗΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ: 6
  1. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Pub Med : 3
  1. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: 14

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αρθρογραφία Ιατρού

2018-05-09T13:27:07+00:00