fbpx
ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ :   ΑΘΗΝΑ  210 6962600, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2310 372600
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ! 14 501

Αυξητική στήθους

Της Παναγιώτας Πεπέ Βιοκλινική Θεσσαλονίκης

Το γυναικείο στήθος αποτελεί αντικείµενο λατρείας, διαχρονικό σύµβολο µητρότητας και θηλυκότητας µιας γυναίκας. Εκφράζει τη σεξουαλικότητα και τονίζει την αυτοπεποίθησή της. 

H αυξητική επέµβαση των µαστών αποτελεί µία από τις συχνότερα εκτελούµενες επεµβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Μεγαλώνει τον όγκο, δίνοντας στο στήθος το επιθυµητό µέγεθος και σχήµα. Απευθύνεται σε γυναίκες µε µικρό στήθος ή σε όσες το στήθος τους έχει χάσει τον όγκο και το σχήµα του έπειτα από απώλεια βάρους ή εγκυµοσύνη ή µε την πάροδο του χρόνου.
Πρόκειται για µία από τις πιο δηµοφιλείς και ασφαλείς επεµβάσεις στη φαρέτρα της πλαστικής χειρουργικής. Χρησιµοποιούνται ενθέµατα σιλικόνης νεότερης γενιάς, που δεν αναδιπλώνουν. Οι χειρουργικές τοµές είναι κρυµµένες, σε ειδικά επιλεγµένες περιοχές, ώστε να µην είναι εµφανείς και η τοµή γίνεται στην υποµάστια πτυχή και έχει µήκος περίπου 4 εκατοστά. Εναλλακτικά γίνεται τοµή στη θηλαία άλω.

Η επιλογή του µεγέθους είναι συνδυασµός των επιθυµιών σας και της αντικειµενικής γνώµης του ιατρού, ώστε οι µαστοί να είναι αρµονικοί σε σχέση µε το υπόλοιπο σώµα.

Σηµαντικές παράµετροι που καθορίζουν την επιλογή του µεγέθους είναι η προϋπάρχουσα ανατοµία και το µέγεθος του στήθους σας, η ελαστικότητα του δέρµατός σας και ο σωµατότυπός σας.

Τα ενθέµατα τελευταίας τεχνολογίας είναι ελαστικά και έχουν την υφή που έχει και ένας φυσιολογικός µαστός. Έπειτα από εκτεταµένες και επιστηµονικά τεκµηριωµένες έρευνες σχετικά µε την ασφάλεια των ενθεµάτων σιλικόνης (και την πιθανή ενοχοποίησή τους για διάφορες ασθένειες) βρέθηκαν τα εξής:

Τα ενθέµατα σιλικόνης δεν προκαλούν κάποια νόσο, ούτε αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης κάποιας ασθένειας, συµπεριλαµβανοµένων του καρκίνου του µαστού και των αυτοάνοσων νόσων.

Τα ενθέµατα σιλικόνης δεν επηρεάζουν τον θηλασµό, αρκεί να έχει γίνει ασφαλής τοποθέτηση των ενθεµάτων στήθους µε τη σωστή τεχνική.

Το επίπεδο τοποθέτησης του ενθέµατος µπορεί να είναι κάτω από τον µαζικό αδένα, κάτω από τον µυ ή κάτω από την περιτονία του. Η τελευταία τεχνική κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, λόγω του φυσικού αποτελέσµατός της, της αρµονικής εικόνας του µαστού και του µικρότερου ποσοστού επιπλοκών. Η επιλογή της θέσης του ενθέµατος εξαρτάται, µεταξύ άλλων, από τον τύπο του ενθέµατος που χρησιµοποιείται, το µέγεθος του προϋπάρχοντος στήθους και τον βαθµό της αύξησης που επιθυµείτε.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα ενθέµατα στήθους χρήζουν αντικατάστασης. Επίσης, όσο µεγαλύτερο ένθεµα επιλέγεται τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να παρουσιαστεί πτώση λόγω βάρους.

Με τα χρόνια η εµφάνιση του στήθους σας είναι λογικό να αλλάξει. Αυτό µπορεί να οφείλεται στη βαρύτητα, στις αυξοµειώσεις στο βάρος σας, στη γήρανση και στη χαλάρωση του δέρµατος. Αν έπειτα από κάποια χρόνια είστε δυσαρεστηµένη µε την εµφάνιση του στήθους σας, πιθανόν να υπάρχει ένδειξη για συµπληρωµατική επέµβαση ανόρθωσης των µαστών.

Κάθε ασθενής λαµβάνει αντίγραφο και αριθµό ταυτότητας του τύπου του ενθέµατος που χρησιµοποιήθηκε στην περίπτωσή του, ώστε να υπάρχει σταθερή µετεγχειρητική παρακολούθηση, αλλά και να µην υπάρχουν αµφιβολίες σχετικά µε την ποιότητα του ενθέµατος που χρησιµοποιήθηκε.

Ο χρόνος παραµονής της ασθενούς στην κλινική είναι µία ηµέρα. Η µετεγχειρητική πορεία της είναι οµαλή και επιστρέφει στις καθηµερινές ασχολίες της άµεσα.

Η ασθενής µετά την αυξητική των µαστών αποκτά το στήθος που ήθελε πάντα, και φυσικά την αυτοπεποίθησή της.

Παναγιώτα Πεπέ
Πλαστική Χειρουργός Επιστηµονική Συνεργάτιδα Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης

2018-05-09T11:59:28+00:00