fbpx
ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ :   ΑΘΗΝΑ  210 6962600, ΠΕΙΡΑΙΑΣ  210 4582200, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  2310 372600
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ! 14 501

Η NEA Ανοιχτή Ρινοπλαστική

Της Χριστίνας Χριστοφορίδου Βιοκλινική Θεσσαλονίκης

H γνωστή πλαστικός χειρουργός Dr. Χριστοφορίδου Χριστίνα, µε µεγάλη εµπειρία στη ρινοπλαστική, µας µυεί στην ανοιχτή ρινοπλαστική, αναλαµβάνοντας δύσκολα περιστατικά και επανεπεµβάσεις έπειτα από αποτυχηµένες ρινοπλαστικές.

Eξειδικεύτηκε στην προηγµένη αισθητική, πλαστική χειρουργική στη Μελβούρνη, στο Λονδίνο και στη Βαρκελώνη, όπου χειρουργούσε µαζί µε διάσηµους γκουρού
της ρινοπλαστικής σε κέντρα αναφοράς. 

Η προσέγγιση της ∆ρ. Χριστοφορίδου είναι εξατοµικευµένη, µε στόχο η νέα βελτιωµένη µύτη να φαίνεται φυσική και να δένει αρµονικά στο εκάστοτε πρόσωπο, σύµφωνα µε την ανατοµία, το φύλο και την ηλικία. 

Ρινοπλαστική: Αισθητική και λειτουργική επέµβαση

Η ρινοπλαστική «γλυκαίνει» το πιο προέχον σηµείο του προσώπου, αλλάζοντας θεαµατικά ολόκληρο το πρόσωπο. Σµιλεύει τις ατέλειες στο σχήµα και το µέγεθος της µύτης, µε σεβασµό στην ανατοµία και τη λειτουργικότητά της.

Εκτός από τα αισθητικά προβλήµατα (ρινικός ύβος-καµπούρα, χοντρό ή πτωτικό ακρορρίνιο, φαρδιά, µεγάλη, στραβή ή κοντή µύτη) αντιµετωπίζονται ταυτόχρονα και τα λειτουργικά προβλήµατα της ρινικής αναπνοής (στενή ρινική βαλβίδα, σκολίωση ρινικού διαφράγµατος ή υπερτροφικές ρινικές κόγχες), που συχνά προκαλούν ροχαλητό και διαταραχές στον ύπνο, ακόµα και άπνοια. Γι’ αυτό η ρινοπλαστική βελτιώνει την ποιότητα της αναπνοής και της ζωής του ασθενούς.

Λίγα λόγια για την επέµβαση

Γίνεται εξωβλεννογόνιος παρασκευή και σµίκρυνση ή µεγέθυνση των ρινικών δοµών (χόνδρινων – άνω και κάτω πλάγιοι χόνδροι, διόρθωση της σκολίωσης του διαφράγµατος- και οστέινων – ρινικά οστά, ρινική απόφυση άνω γνάθου) και καυτηριασµός των ρινικών κογχών.

Η επέµβαση διαρκεί 1-3 ώρες, ανάλογα µε τη βαρύτητα και την πολυπλοκότητα (στραβό ρινικό διάφραγµα -ΣΡ∆-, επανεπέµβαση) και γίνεται µε γενική αναισθησία ή µε τοπική αναισθησία για µικρές διορθώσεις του ακρορρινίου.

Η νέα τεχνική της ανοιχτής ρινοπλαστικής και τα πλεονεκτήµατά της

Σήµερα η ανοιχτή ρινοπλαστική έχει αντικαταστήσει σε µεγάλο βαθµό την παλιά κλειστή µέθοδο, επειδή έχει το πλεονέκτηµα της µεγαλύτερης ακρίβειας και λεπτοµέρειας στο αποτέλεσµα και ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί και προλαµβάνει τις πιθανές επιπλοκές.

Η παλιά κλασική ρινοπλαστική είναι η «κλειστή», όπου οι τοµές είναι ενδορινικές, δηλαδή εντός των ρουθουνιών της µύτης, όµως συνήθως:

∆εν επιτρέπει µεγάλη ορατότητα και χειρισµούς ακριβείας και δεν µπορεί να δώσει λύση σε δύσκολα περιστατικά.

Επίσης, στο παρελθόν εµφανιζόταν συχνά έπειτα από κλειστή ρινοπλαστική µετεγχειρητικά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω αδυναµίας ελέγχου υπό άµεση όραση της ρινικής βαλβίδας.

Γι’ αυτό σήµερα προτιµάται η νέα τεχνική της ανοιχτής ρινοπλαστικής που δίνει λύσεις σε περιπτώσεις µε πολύ στραβό διάφραγµα, στενή βαλβίδα και αναπνευστική δυσχέρεια, σε επανεπεµβάσεις ή λεπτοµερή διόρθωση του ακρορρινίου (π.χ., προέχον, boxy, pinchytip κ.λπ.).

Η ανοιχτή ρινοπλαστική είναι µέθοδος εκλογής σε δύσκολες περιπτώσεις, διότι δίνει τη δυνατότητα για διόρθωση των ρινικών δοµών υπό άµεση όραση, µε απόλυτο έλεγχο, ακρίβεια και λεπτοµέρεια, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ασθενείς.

Η τοµή γίνεται στη στυλίδα και δεν φαίνεται καθόλου, ενώ τα αποτελέσµατα είναι εντυπωσιακά, εκεί που η κλειστή ρινοπλαστική σταµατά. Ανασηκώνεται το δέρµα και ο πλαστικός χειρουργός βλέπει ακριβώς πού είναι το πρόβληµα και κάνει µόνο τις απαραίτητες µικροδιορθώσεις µε ακρίβεια και µετρήσεις χάρακα, χωρίς να αφαιρεί ιστούς «στα τυφλά» και «στο περίπου». Επιπλέον στην ανοιχτή µέθοδο προλαµβάνεται ή διορθώνεται η ρινική, αναπνευστική δυσχέρεια µε την τοποθέτηση ειδικών spreadergrafts για την αποκατάσταση της ρινικής βαλβίδας.

Αποθεραπεία

Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι την ίδια ηµέρα. Φέρει νάρθηκα στη µύτη για µία εβδοµάδα, οπότε και επανέρχεται κανονικά στις δραστηριότητές του.

Αποτέλεσµα

Το αποτέλεσµα είναι φυσικό, αφού ο στόχος είναι η τελειοποίηση της υπάρχουσας µύτης και όχι η δηµιουργία µιας «copypaste», ξένης µύτης.

 

Χριστίνα Χριστοφορίδου
Πλαστικός Χειρουργός, Επιστηµονική Συνεργάτης
Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης

2018-05-09T11:58:16+00:00